isidorsson

Robert och Josefins blogg

Cykeläventyr

Publicerad 2008-08-26 20:01:20 i Robert,


I helgen begav jag och tre från OK Skogshjortarna oss ner till Kungsbacka för att få lite mjöklsyra i benen. Cykelcity Grand fondo som arrangerades av klubben "Lygnens vänner".  Tre sträckningar av loppet fanns att välja på: 137, 84, eller 62km. Vi valde mellan loppet, en lagom utmaning skulle det visa sig. Loppet var uppdelat i tre olika loopar. Vi åkte två av dessa, en sträckning runt sjön Lygnern på 60km plus ett varv norr om Fjärås på 24km.
100pers var det på startlinjen, på långa rundan betydligt fler, med andra ord var det vi lite mesigare som valde kortare sträckan. Vi skulle sedan bli omåkta rejält av de snabba tävlingsåkarna med sina rakade ben,  ungefär efter 6mil kom förstaklungan på grand fondo som då åkt 5mil längre. En motorcykel kom först och banade vägen, sedan bara svisch så var dom förbi! Makalöst, man kände sig som en långsam pensionär i jämförelese, men häftigt att se.
Vädret var kanon och perfekt för cykelåkning, fina kuperade vägar och några rejäla långbackar att ta sig uppför. Planen vara att hänga på där framme så långt som möjligt för att få bra draghjälp, men lyckades med att tappa kedjan redan i första backen så blev avhängd med en gång. Ja, ja det var bara att bita ihop och köra på, tillslut hittade jag i alla fall några som höll ihop en bit även om inte farten var den högsta. I mål kom jag på precis 3h, plats 28,vilket få va godkänt. Claes den spjuvern kom förståss in som tvåa, 25min före, han hade hängt i täten hela vägen.
Som bonus lyckades jag vinna en resbag i utlottningen efteråt, tröstpris till Robert!

Om

Min profilbild

Isidorsson

Josefin och Robert

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela